petek, 15. april 2011

petek/friday

hecn dan je bil danes. ni šou nikamor. majkemi. se mi je zdelo da bi že zdavni mogu bit zvečer. verjetno je to, da je bla zgodnja zjutri in pol kr traja da je ura ena dalje. ne vem kdaj se mi je to tak nazadnje zdelo. ma danes nisem bla sam jest ta, tut druga melina je rekla isto. ne gre in konc. niso slabi taki dnevi. itak je skos neka akcija in je luksuz tut tak dan met. časa je blo za od kompjuterja, do šivanja in kuhanja. končno nardila vrečko za športno opremo, potem porabla vse ostanke ene kikle, ki sem jo predelala, ker je tiščala, ravno za to vrečko, neki zašila še na drugo kiklo in na koncu nardila še modni dodatek iz te iste kikle, ko je tiščala. pol pa še mini kuha. juha, čemaževa in krompirjeva. fina. in fin dan.

juha:

- mala čebula (prepražimo)
- 3 krompirji (dodamo čebuli, malo pražimo)
- dodamo začimbe in
- čemaž (še malo pražimo)
- zalijemo z vodo
--------------------------------------
ko je kuhano, zmiksat


the soup:

- small onion (burn till light brown)
- 3 potatoes (add to onions, burn a bit more)
- add spices and
- wild garlic (burn)
- add water
-------------------------------------------
when cooked, mix
 
it's strange today. for some reason it seemed like the time was not passing. i had the feeling it should be evening much before. well....it's probably for being up quite early...but the other meline said the same. the time was just slow today.
anyhow...it was a fine day. there was enough time for computering, sewing and cooking. i finally managed to sew the bag for sport equipment. very basic one, from the pieces of fabric that were too little for other plans. i also used up the parts of the skirt i re-done some day before, made the stylish new thing for the hand (also from the old re-done skirt) and put some extra blue to the other skirt. then mini cooking. wild garlic/potatoe soup. was good. the day also.

2 komentarja: