ponedeljek, 2. avgust 2010

MFF 2010


eto, letos pa nam je ipak le ratalo ujet motovunski filmski festival :) super jako fina filmično kulinarična izkušnja. pa ekipa prava. najprej smo lepo šotor postavli, no ne vem če je blo lih tk lepo, glede na to, da smo ga trije vrli postavljali ene slabe tri ure na +53C ;) pol smo malo malco pripravli ...


ok tole zdej ni sploh nič kulinarično, niti kul od kulinaričnega, ampak je bila, ravno tako kot motovun, želja po izkušnji tako stara, da je bil zdaj naravnost pravi moment, da sprobamo ... instant nudl sup. ha, zanimiva zadeva ni kaj, samo da bi pa lih ponavlal pa ni.
no pol smo šli filme gledat in prespat v kamp, ne vedoč, da bo to naša prva in zadnja noč v šotoru.
naslednji dan namreč je bla baje top nevihta zadnjih 10 let. kakor so tekli filmi, je tekla tudi reka po sredini motovunskega trga


 in pred našim šotorom je blo tako nekako


notr v šotor pa voda ni pršla (jeeeeeeeej ferino, b r a v o) a vseeno nismo čakal da se to zgodi, smo prej vse v avto popakal in šli v lov za apartmajem. tako, eksistenca teh nekaj dni je bla zagotovljena.in še tri mačke so ble pri apartmaju in prav ok a?

Vidli smo ene par finih filmov, prav tako pa smo si zelo pridno (nudl sup kle ne štejem) nabiral kulinarična doživetja. Lih je bla sezona črnih tartufov in ene trikrat, pri nekaterih celo šririkrat, so bli na mizi.  tole npr. je omleta s tartufi, iz samega centra motovuna, par metrov od ogromnega platna na trgu ;)


vsekakor avantura, ki kliče po reprizi. tako film festival kot tudi tartufijada. nekaj govora je že bilo, da se pod motovun vračamo še ta oktober, ko pukne sezona belih tartufov, ki jih je baje primerjati s črnimi kar greh. da so boljši, veliko boljši. ajde, da vidimo ;)

še tale fotka za na konc, ne vem kam vsebinsko bi jo porinla, je bla pa narjena med nalivom in potjo pod hrib iz motovuna v kamp spodaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar