torek, 13. julij 2010

mlad stročji fižol s krompirjem in bučkami

eden bolših in bolj enostavnejših receptov. super je, če so sestavine domače. ako ne, se tudi da. jaz nisem imela domačega krompirja naprimer, pa se je vse pojedlo. čeprav čez mlad domač krompir ga ni a? no sej bo še prilike.
kako se skuha ... posebej skuhamo mlad stročji fižol, pa fajn je, da je res mlad, da ni pol unih tečnih nitk ko si jih je treba med zobi vn vlečt pa te potem malo tek mine, pa si za pol putiš, pa nitke še kr ostanejo, pa ti ni za pojest, stran pa tut ne bi vrgu pa ... skratka stročji fižol naj bo mlad! ga skuhamo v slani vodi do malo pred tem, da je mehki. vzporedno skuhamo krompir v kosih. ko imamo to pripravljeno, v ponvi rahlo popražimo česen in na tega dodamo skuhan mlad fižol in krompir. po potrebi dosolimo in obvezno malo popopramo. zelo vredu pride na koncu povrhu še zabela iz domače masti in ocvirkov. mi se tokrat za ta drzni dodatek nismo odločli. smo pa zato za spremembo med krompir in mlad fižol dodali še na kocke narezano bučko, ki smo jo predhodno prepražli na olivnem olju. posrečen eksperiment. probajte!

Ni komentarjev:

Objavite komentar