četrtek, 8. julij 2010

domača bučkina

kar pa je najbolj super je to, da se na vrtu najde vse več finega, zdravega, domačega. tudi bučke. in ker jih je zraslo veliko, na dveh vrtih in ker so dobre, sem iz njih skuhala juho. čisto nič komplicirano, pa še časa ne vzame veliko in ne zahteva 100% pozornosti (*tako lahko zraven delaš pozdrav soncu, bereš strip, čohaš sosedovo mačko, zaliješ rožo, ...).
Najprej popražiš čebulo (eno veliko), ji dodaš na kocke narezana dva krompirja, začimbe po potrebi (jaz sem tu notri dala kajenski poper, svež timijan in origano, sol, lovor je tudi super), dodaš narezane na kolobarje domače bučke (npr. 4 manjše) in dva sveža paradižnika dana na pol. zaliješ s kakim deci vode in pražiš. ta čas zavreš vodo (količina je odvisna od števila lačnih ust) in potem s kropom vse skupaj zaliješ. pustiš kuhat, vmes * dokler ni krompir skuhan. pobereš ven lupine od paradižnika in lovor, ostalo pa s paličnim mešalnikom zmelješ v gladko juho, prej dodaš notri še žlico kisle smetane. joj, česen nikakor ne gre pozabit, da se ga na večje kose narezanega v lonec skupaj z bučkami.
pred serviranjem primerno dekoriraš. moj primer morda ni ravno za vzgled, uporabite svojo domišljijo ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar