petek, 4. junij 2010

preprosti istrski lignji

tale recept mi je povedal ata. njemu pa soseda v istri. lignje opereš, narežeš in ocediš. skupaj s skoraj strokom na drobno narezanega česna jih daš na mrzlo olivno olje in greješ na zmernem ognju. soliš po okusu, jaz dam tudi malo popra. kuhaš ene 12 minut (da se lignji zmehčajo). mešaš. dodaš malo drobtin, spet po občutku, da se zgosti, potem pa do želene omake dodajaš vino, nekje pol deci (belo original, može tudi rdeče ... vranac gre super). še par minut kuhaš. na koncu preliješ še z mešanico olivnega olja in limone (ta dodatek ni del original recepta). vzporedno si nakuhaš tudi širokih rezancev, riža oz kar ti gre zraven. zmešaš oboje, serviraš in dekoriraš s parmezanom. na mizi ne sme mankat deci vina. mi preferiramo rdeče. vranac (ponovno) gre super.

Ni komentarjev:

Objavite komentar