za neki dni smo se z atom odpravli ta kedn v istro. pogledat na novo zazidano škarpo, pa seveda poduhat morje, kar je šlo bistveno dlje in smo se tudi kopali in to ne samo enkrat ampak dvakrat. in ja to je precej čudno, ko smo ena bolj zmrzljiva ko druga in tut ko ma morje 26 °C, se mormo kr mal silit it not. torej ja poleg ekstremnega športa smo (kako da ne) tudi fino jedli in raziskovali istrske specialitete. tako smo sprobali rižoto od lignja, ki jo je skuhal sam šef kuhne (al restavracije, skratka "sam gazda je pravio" so nam rekli). zram deci domačega terana i čista zmaga.
ni pa šlo tudi brez "mesa", liganj ja ni meso, al pa riba al pa ... no v neki drugi restavraciji pa smo uživali ob domačem pršutu, kaškavalu in maslinama u ulju. gladko in povsem do konca bi šlo, če prej ne bi pojedli še vsak po dva (pardon do tri) krožnike istrske mineštre (tokrat brez koruze, standard fižol, krompir, mesa pa od prašičje klobase, do piščanca, govedina celo?). in liter terana. da je bil domač nima smisla posebej poudarit a?
ja, tudi mene je začelo lakotit :)
sobota, 12. junij 2010
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar