četrtek, 17. junij 2010

četrtkova

danes je hotlo bit slabo vreme in cel dan je blo dela za računalnikom in kot tak je bil ta četrtek super dan za skuhat govejo juho. Zato ker le v lonec stisneš pol čebule, pol svežega paradižnika, veliko korenja, strokec česna, če maš še komad cvetače, koren peteršilja (če že lih hoče kdo), pa tut paprika sveža prav pride, bučka ne dela gužve, ... pa kos govedine s kostjo (lahko že kupiš komplet). dodaš klasiko začimb z dodatkom jušne kocke (ni pa najbolj zdrava). kuhaš na malem vrenju dve uri (vmes se hecaš z indesignom;). na koncu s čajno žličko v juho dodajaš še maso za grisove knedle. le-to nardiš iz enga jajca, mal soli, malo olja, to zmešaš in dodajaš gris do malo bolj trde tekoče mase.
traja že traja da se tale juha skuha, veliko dela pa ne išče. treba izkoristit dneve ko so malo nižje temperature ... tedaj namreč precej paše.

2 komentarja:

  1. Hu, kakšno vroče tihožitje! Tale korenček pa knedli - no, dva sta odveč. :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. hahaa MATI tile dva knedla sta ključna ;)

    OdgovoriIzbriši