danes sem se lotla kuhat ričet. in sicer me je prejšnji teden zanj nakuril ata. skuhal je najboljši ričet na balkanu. ravno prav gost, notri ni da ni (krompir domač, prekajen čunek domač, korenje pa ne vem točno od kod je blo, na vrtu ga se mi zdi še nimamo). no pa vprašam za recept in sploh se ni čulo neki komplicirano. tako smo v soboto kupli meso (šparovo pa od čuneka) in ješprenj in ju isti dan tudi namočili. tako sta počakala do danes, potem sem vse skupaj dala kuhat z malo čebule in veliko česna, po pol ure dodala še krompir (spet ne domač), korenje, fižol iz konzerve, pa začimbe (sol, papriko ljuto iz makedonije, poper, lovor) ter kuhala še pol ure.
okus moram rečt da sem zelo zelo zadela, dasiravno ni bilo domačih potrebščin, edino kar je bilo nekoliko drugače je to, da sem skuhala tako gost ričet, da ga namesto po šeflah, lahko razdelim po kosih. pa saj bi dodala še vode, pa je lonec čist premajhen za kaj takega, četudi je največji kar jih imamo in imamo kar velike.
skratka, jedli ga bomo cel kedn. ampak ata bo sigurno ponosn na mene. ko bi ga vsaj probal. mogoče pa ga ostane do vikenda in ga nesem domov na pokušino.
ponedeljek, 10. maj 2010
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Obožujem ješpenj!!!Zame sicer minus čunek in je ta vajin ričet perfect. Zanima me samo, ali sta prepražili čebulo ali sta jo dali kar kuhat z ješprenom?
OdgovoriIzbrišiSuper! ;) Nevem a mi je bolj všeč reečet al naglas :D
OdgovoriIzbrišiTina!
OdgovoriIzbrišija čebulo sn dala kr direkt v lonc z ješprenom in ču..... :), torej nič pražila prej. tudi meni je bla ta metoda malo tuja, ampak zgleda funkcionira super...pa ja, pardon ko spet omenjam meso, ma ga je blo skor premal, ga že iščemo po loncu in ga kr ni pa ni :D
breakyaface1864!
četudi je ričet res luksuz, se tut medve ne morva odločit kaj je jače...naglas je ipak naglas ;)
neki mi ni htel objavit prej napisanga komentarja, tk da ga objavljam še enkrat, če je dvakrat isto napisano pa bog pomagaj ... :)
OdgovoriIzbrišiTina!
ja čebulo sn dala kr direkt v lonc z ješprenom in ču..... :), torej nič pražila prej. tudi meni je bla ta metoda malo tuja, ampak zgleda funkcionira super...pa ja, pardon ko spet omenjam meso, ma ga je blo skor premal, ga že iščemo po loncu in ga kr ni pa ni :D
breakyaface1864!
četudi je ričet res luksuz, se tut medve ne morva odločit kaj je jače...naglas je ipak naglas ;)
no lepo, zdej pa mam!
OdgovoriIzbrišibolš dvakrat ko kamen v hrbet :)
Hehe cel kedn :) me mal spomne na moje "frankulčane".
OdgovoriIzbrišiŽe zgleda tko nom nom, mislim da če bi lahko to tržil kot alternativo raznim kebabom in pa burekom bi bilo to uspeh na celi črti. Poleg tega pa še zdravo :)
a veš, da sma že tut medve gojile neke fantazije v tej smeri, kaj...vsak drug dan en velki pisker nečesa novega (golaž, ričet, segedin, jota, pasulj, bograč, sarma, vampi;), ... ni da ni) pa da vidiš kolono :)
OdgovoriIzbriši