četrtek, 13. maj 2010

"mikrobijotska" bulgur solata

včeraj smo dotolkli ričet (pomagal tut ata, ki ga je (usput) jako pohvalu in reku "odličan" :), tako smo za presekat naredli bulgur solato, ki gre nekak tako: skuhaš bulgur v vodi z začimbami (sol, lovor, kajenski in obični poper, paprika), ga ocediš in ohladiš. takemu primešaš vložen posušen paradižnik, svež kravji (ovčji sir), sveže češnjeve paradižnike, olivno olje in ljubezen. tak bulgur serviramo na posteljico iz rukole, naribane surove bučke in korenja. po vrhu naribamo še parmezan in dekoriramo z arašidi in nekaj kaplicami olivnega olja. samo zdravlje, da o užitku ne govorimo ;) zraven pa sevede obvezen deci vranca.


za desert pa kaj drugega kot fino staro cockto. ne vem al sam mi nismo šli dolgo v trgovino, al so te pločevinke res nove na policah? super kuliš retro kombinezon pločevinke (manka le žirafa) ji prinese dodatne pike.

Ni komentarjev:

Objavite komentar