sobota, 24. april 2010

še en torbič za makedonijo

iz makedonije z ljubeznijo

eto, srečno smo prispeli vo ohrid, vibra super. hrana še jača. pravkar sedimo ob jezeru, gledamo sončni zahod in krademo vajerles :) doživeli smo že vsega, nekaj fotografij pripenjama že tukaj, za vzorec, ostalo pa spet ob priliki. internet je tukaj precej ekzotika, ampak tudi to paše. med drugim sva danes kupili prve makedonske metre blaga, uuuuuu ko se bo šivalo.
pa še to naj povemo, ravnokar smo trojica prilezli iz grmačja! tu ob jezeru je namreč špargljev paradiž. nabrali smo celo vrečko za večerjo, povabili bomo sorodnike. šparglj pri šrarglju. še nam je blo veselje jih nabirat, ko če ga ne vidiš se v njega zaletiš. ne moreš zgrešit. polej smo mogli v zrak gledat, da smo šli sploh vn iz grma, raj pridemo jutre še enkrat.
tako, baterije bo kmal konec, mormo zaklučit. do kmalu.

torek, 20. april 2010

mali odmor

tudi danes je še potekala šiviljska akcija, dokončali sva še eno torbico, ki gre ravno tako jutri na dolgo pot proti jugu, v makedonijo. pofotkati je še nisva utegnili, je bilo potrebno še prej zbavit neodložljive zadeve v zvezi z jutrišnjo avanturo, ki so se zavlekle toliko, da je bila zunaj tema, umetna svetloba pa je bljak za fotografirat. ampak bo, če ne prej pa ko bo predana in pofotkana v duetu.

tole o akciji se ni še nanašalo na naslov oz obratno, naslov se še ni nanašal na tole o akciji ampak na to, da jutri za nekaj dni, odpotujemo v makedonijo. šivanje bova tako na kratko zamenjali za malo počitka, druženje in obiske, kulinarično izobraževanje in udejstvovanje, branje, ...
a spet ne povsem, saj bova lovili zanimive kose blaga, vzorce, ideje, ...

kako javljanje če bo prilika bo tudi padlo,
fotke vsekakor. kmalu.

nedelja, 18. april 2010

akcija: torbiči

že nekaj dni imava akcijo šivanja torbic za srečne bodoče lastnice/-ke. te dni sva namreč prejeli kar nekaj naročil, da bi malo da ne, potrebovali vsaka še po eno roko :) tega sva zelo veseli in zato sva se s polno vnemo lotili naloge. prvi dve torbici sva tako dokončali. ena je danes že razveselila 8 letno damo, ki je povedala, da ima sedaj najlepšo torbo na svetu. drugo v sredo čaka dolga pot za ohrid. tretja bo za ...
kako je potekala akcija in kako najini prvi rezultati zgledajo pa spodaj:

sreda, 14. april 2010

noviteta

lubenični (leseni) krožniček ...

gor gre veliko več kot le tri pomaranče, a potem se ne vidijo lepe koščice. Kupljen včeraj, v prvi posredovalnici rabljenih predmetov pri nas, na Poljanski cesti 14, v Ljubljani. notri ni da ni :) in cene so prave.

nedelja, 11. april 2010

Vitki som

včeraj je bil (spet) dan za zdravo kuho. tako smo kosilo oziroma čas tik do pred kosilom izkoristili za zeleni čaj in grenivkin sok (balzam za holesterolarje). potem je sledila čemaževa juha, narejena iz svežih listov čemaža in krompirja. glavna atrakcija je bil vitki som s prilogo v foliji. za malo bolj drzne, je tu recept: file vitkega soma, soljen in popopran na obeh straneh, posut s čilijem na eni strani in ležeč na alufoliji natremo z namalo narezanim česnom. porvhu damo kocke kuhaneg krompirja (kot za pire), brokoli na drobtinah s česnom, kocke paradižnika, popečene bučke, rožmarin, limonin sok in olivno olje. še malo posolit. potem pa folijo okol in okol, da rata klobaska, in to v peč na 200 za 20 min.
ne gre pa nič te dni brez regvita, tako da je bila zram še skleda puna tega. ka češ bulžga.
še danes sva vse zdrave in polne energije (aha).
(foto pa ni ravno za se hvalit. nismo mele fotoaparata in je moral bit mobi dost ok)

torek, 6. april 2010

nabiralništvo

včeraj je bila akcija. kulinarična. ni nam dalo mira in smo morale it zjutri po čemaž. za čemažev pesto. izredno fin. da se o tem kak je zdrav niti ne pogovarjamo. po nabiranju je sledila še peka pite, pice in pogače.
kaj češ več.